maanantai 28. tammikuuta 2013

This Will Last

Heipä hei kaikki! Hi everyone!

Viime viikonloppu oli varmaan paras, mitä olen täällä viettänyt. Meillä oli kaikkien South Pudget Soundind AFS vaihto-oppilaiden kanssa Mid-Stay orientation camp. Se oli täällä Gig Harborissa mun liaisonin (ei mitään hajua mikä toi on Suomeksi) kotona. Talo oli VALTAVA. Sisäuima-allas, ulkona poreamme, biljardipöytä, pingpong pöytä, kuntosali, ja ihana meri näköala. Täydellinen talo 15 nuoren hostaamiseen.

Last weekend was probably the best I've spent here. We had AFS Mid-Stay Orientation Camp with all the exchange students from Pudget Sound area. My liaison hosted us here in Gig Harbor, which was good because I didn't have to wake up that early. Her house was HUGE. Indoor pool, hot tub, pool table, ping pong, gym, and a beautiful view to the sound. A perfect house to host 15 teenagers.

013

018

037

Meil oli muutama joku parin tunnin mittanen keskustelu esimerkiks miten asiat sujuu perheen kanssa, minkälaista on koulussa ja mitä uutta on huomannu amerikkalaisesta kulttuurista. Oli tosi kiva huomata, että kaikilla oli aika samanlaisia ajatuksia ja kokemuksia. Monesti sitä ajattelee, että kaikilla muilla menee paremmin, ja että itellä on jotenki hirveen vaikeeta, mutta siinä ku juteltiin niin huomasin et mullahan on asiat oikein hyvin. Oon miettiny, että jos nyt lähtisin täältä kotiin niin moneenko ihmiseen oisin vielä yhteydessä, ja tuntuu et se määrä rajoittuis kahteen tai kolmeen. Oon miettiny, että mitä on menny väärin ku ei oo vielä ehtiny syntyä niin kiinteitä kaverisuhteita, mutta tuolla leirillä huomasin helpotuksekseni, että mulla on ihan sama tilanne kuin muillakin.

We had a couple of two-hour-long orientation discusses about how things are going with our families, how we're doing in school, and what more we have learned about American culture. It was nice to notice that everyone had similar thoughts and experiences. Many times, I thought everyone else is doing better and I'm the only one with adversities but talking with all my friends made me realize that I'm doing just fine. I have been thinking how many people I would stay connected if I had to go back to Finland right now. Maybe two or three. And when I discussed with the other girls they all said the same. The fact that they are in the same situation made me feel better. 

060

067

078


Illalla meijän piti kaikkien kertoa/esittää/tarjoilla ruokaa meijän kotimaasta. Meil oli jälkkäriä Norjasta ja Itävallasta. (ihan ku meitä ei ois syötetty jo tarpeeks) Muutama kansallislaulu ja tanssi, ja tietokilpailu Italiasta. Ite selitin saunasta, mikä tuntu oikeesti kiinnostavan ihmisiä.

In the evening we all had to tell/preform/serve food from our countries. We had dessert from Norway and Austria (like they hadn't fed us enough), a couple of national anthems and dances and a quiz about Italy. I explained about sauna and people were actually interested in hearing about it.


092

099

Meillä oli tosi paljon vapaa-aikaa, joka kulu biljardin pelaamiseen, uimiseen ja ihan vaa oleskeluun. Tuntuu, et tää meijän vaihtariporukka läheisty ihan sikana! Kaikki on kavereita keskenään, eikä kukaan oo ulkopuolinen. Ja täl kertaa oli kivaa se, että vaik meillä onki muutama ihminen samasta maasta ne pysy aika hyvin englannissa ja kaikki pääs mukaan keskusteluun.

We had a lot of free time and we used it well by playing pool, swimming, and just hanging out. It feels like our exchange student group got so much better "team spirit". We all got to know each other better and we had a great time together. Even though we have people from same country they were speaking English together, which was nice 'cause everyone could follow their conversation. I think I will stay connected with most of these people years and years after this experience. 

106

114

213

220

740065_4106815474679_807644879_o

Koko leiristä on ihan mahtavia muistoja!

249

253

260

267

278

Seuraavana päivänä kaikki vaihtaritytöt tuli meille. Tehtiin ruokaa ja vaihdettiin kuulumisia. Tutustuttiin tosi hyvin toisiimme ja ryhmä henki vaa parani entisestään.

288

297

301


Pelattiin yhessä jotain tanssipelii Wiillä. Oli ihan super hauskaa! (:


328

Ja koska maanantaina oli vapaapäivä (Martin Luther King) kaikki tytöt jäi meille yöks ja nukuttiin (tiivissä tunnelmissa) meijän pool housessa. Aamulla kävi vähä huonosti ku nukuttiin kahteentoista ja osan vanhemmat oli käyny jo kymmenen aikaan meijän ovella, mut eihän siellä ollu ketää ku oltiin kaikki siellä pool housessa. No saatin kaikille järkättyä kyydit ja hyvin meni sit loppujen lopuks!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti