maanantai 29. huhtikuuta 2013

Arizona part 2

Hei!

Tiistaina lähdettiin Sedonasta ja matkattiin melkeen Mexicon rajalle Tucsoniin. Maisemat muuttu ihan kokonaan, mikä oli aika yllättävää, koska ei ne kaupungit oo ku vaan noin kolmen tunnin ajomatkan päässä toisistaan.

On Tuesday we left Sedona and headed all the way close to Mexican border to Tucson. The views changed dramatically which was surprising because there is only a three-hour car ride between the two towns.


arizona 192

arizona 197

arizona 200

arizona 205

arizona 210

arizona 213

arizona 215

arizona 218

arizona 224

arizona 227

arizona 231

arizona 245

arizona 248

Ekana päivänä Tucsonissa suunnattiin Sonora Desert Museumiin, jossa menikin melkeen koko päivä. Maisemat vaihtu niistä punasista Sedonan kallioista hiekkaan ja kaktuksiin. Yhdessä kuvista (jos kattoo tositositooosi tarkkaan) on puskan alle piiloutunu Javelina (Havaliñja), joka on vähän niiku Arizonan maskotti eläin. Se EI siis ole sukua possuille. Joka paikassa oikeen korostettiin, että Javelina ei ole porsas, ne ovat aivan erilaisia. Meitä se hössötys vähän nauratti, mutta ilmeisesti on paikallisille tärkeetä. Desert Museumin jälkeen mentiin vielä kattomaan vanhaa katolilaista kirkkoa.

arizona 259

Yhtenä päivänä käytiin University of Arizonan tutkimuskeskuksessa, Biosfääri II:ssa. Se oli kyllä tosi mielenkiintoinen paikka. Ihan kun jättimäinen kasvihuone, jonka sisään oli tuotu kaikki erilaiset ilmasto ja kasvillisuus vyöhykkeet. Etiksen bilsan ope, Pena, ois ollu innoissaan. Kun toi biosfääri valmistu joskus kolmisenkymmentä vuotta sitten sen sisään meni asumaan joukko tutkijoita, jotka eli sen sisällä kaksi vuotta täysin omavaraisessa ympäristössä. Ne hankki ruoan kasveista ja eläimistä, joita asui kuvun sisällä, ja teki siellä tieteellisiä tutkimuksia. Aika siistiä, eikö!?

arizona 264

arizona 266

arizona 267

arizona 270

arizona 277

Mun matkan kohokohta oli kuitenkin varmaan In n' Out burger. Just kidding! Siellä oli kuitenkin pakko käydä, koska täällä kaikki puhuu In n Out:sta, ja siitä miten se on niin paljon terveellisempi kuin normaalit pikaruokapaikat. Mäkkärissä, ja muissa paikoissa, kaikki on pakastettua, ranskikset, pihvit, salaatit, kaikki. In n Outissa ne valmistaa sen ruoan siellä tuoresita raaka aineista. Nähtiin miten ne otti perunoita ja laitto ne semmosen koneen läpi joka teki niistä perunatikkuja ranskalaisia varten. Oli kyllä ihan hyvä burgeri.

arizona 288

Loppu loma vietettiin aikapitkälle altaalla. Sain vähän väriäkin tarkoittaen: paloin jälleen kerran.

arizona 290

arizona 301

arizona 304

-Leila

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti