perjantai 26. lokakuuta 2012

A Schoolday

Moi!

Päätin kirjottaa mun normaalista päivästä Gig Harbor High Schoolissa.

Before school
Bussi on meijän 6:36 ja lähtee siitä kiertämään ympäri Fox Islandia. Ärsyttävää on, et se bussi ajaa toiseen suuntaan meijän pysäkin ohi 15min myöhemmin. Se ei kuitenkaa voi pysähtyä alamäen ja lujaa-ajavien autojen takia. Yleensä kuutelen bussissa musiikkia ja toivon et pääsisin takasin omaan sänkyyn nukkumaan. Bussi matkan jälkeen hiihdän kouluun mahollisimman nopeesti, ettei tuu kylmä. Siellä vien tarpeettomat tavarat kaappiin ja meen joko leadership huoneeseen tai odottelen Gabya käytävillä. Tää on lounaan lisäks ainut aika ku ehtii oleen kavereiden kanssa. Ennen tuntien alkua jutellaan jotain, kävellään käytävillä ja saatetaan ostaa kahvia (kyllä, mä juon nykyään kahvia).

1st Period - Drawing
Ekana on siis kuvista tai no tarkemmin sanottuna piirtämistä. Meillä on pöytä ryhmät ja istun kolmen muun tytön kaa. Kaikki hakee omaa tahtia piirustuksensa tai jos alotetaan uus projekti, ope selittää siitä eka jotain. Tunnilla soi joka päivä musiikki (samat biisit ihan liian usein) ja siinä sit piirretään ja puhellaan samalla mukavii. Meijän kuviksen ope on iha mahtava! Noin 30 vuotias nainen, joka kiertelee luokassa juttelemassa pöytäryhmille yleensä kaikesta muusta ku piirtämisestä. Se osaa kuitenki opettaa tosi hyvin, ja ainaki mun piirtämistaidot on parantunu.

2nd Period - Digital Photo
Digital Photo luokas jokaisella on oma iso Mac. Harjotellaan käyttämään Adobe Photoshoppia ja siit on välil "kokeita", jotka tehään netissä. Tähän mennes ollaan käyty kuvailemassa ulkona kaks kertaa ja sit arvioitu niitä kuvia. Valokuvaus termit oli mulle ihan tuntemattomii ja törmään edelleen melkeen joka tunti outoihin sanoihin, mut onneks on google translater.

3rd Period - U.S. History
Historian tunnilla on vaan 11. luokkalaisia eli Junioreita. Mun opettaja on ehkä viiskymppinen mies, tosi mukava ja innostunu aineestaan. Erona Suomen kouluun: mun hissan ope aina pyytää, ei käske. "If you could take out your assignment please, now if you would write this down, may i have everyone's attention please" Alotettiin USA:n historian käyminen Declaration of Independencestä. Se oli tosi vaikeeta, koska 1700 luvun englanti ei oo ihan mun vahvuuksia. No selvisin siitä ja sain B+ kokeesta. Nyt käydään Sisällissotaa ja samalla seuraillaan Presidental Debates. Ymmärrän mun opettajan puheesta oikeestaan kaiken. Joissain tehtävänannoissa ja teksteissä, joita tutkitaan, on outoja sanoja, mut mä saan käyttää kännykkän sanakirjaa. Meille ei tuu läksyä läheskään joka tunti, mut sillon ku tulee niihin menee joku 15-30min. Tai ainaki multa menee ku täytyy selvittää kaikki oudot sanat.

4th Period - Leadership
Vaihdoin tälle kurssille tiistaina. Suunnitellaan GHHS juhlia ja tapahtumia ja oikeestaan vaa hengailaan yhessä. Nyt tän parin päivän aikana ollaan kierrelty koulussa ja kysytty ihmisii esiintymään tulevaan hyväntekeväisyys juhlaan. Täydellinen kurssi tavata uusia ihmisiä ja saada kavereita.

5th Period - Chinese
Tällä tunnilla on mun lisäks pelkkiä Freshmaneita (14 ja 15 vuotiata). Kiina ei oo niin vaikeeta ku luulis. Onhan siinä työtä oppii ne kirjoitusmerkit, mut toisaalt se opettaja ei oleta liikoja. Meil ei ikinä oo läksyy vaan tehään tehtäviä sillon ku huvittaa netissä olevaan portofolioon. Meil ei oo edes kirjoja, vaan opiskellaan monisteista ja otetaan paljon muistiinpanoja. Ei siis parane missata tunteja. Huomenna on vuorossa toinen "check point", jollon opettaja tarkistaa kolme arvottua tehtävää, ja arvioi ne eli meijän pitää tehä noin 15 tehtävää noin kuukaudessa. Kirjottamisen lisäks portofolioon laitetaan puhetta, videoita ja muita todisteita oppimisesta. Must tää on tosi hyvä systeemi!

6th Period - 11th Grade English
Ehdottomasti haastavin aine. Läksyjä tulee paljon. Yhteen vaiheeseen, kahen viikon ajan, jokainen tunti kulki samalla kaavalla: läksynä oli ollu kirjottaa paragraph (vähän niiku lyhyt yhen sivun essee), alleviivattiin väite lause ja päätelmä, vaihettiin paperia jonkun kaa, luettiin ja tarkistettiin toistemme paragraph, kommentoitiin, opettaja näytti esimerkki tarkistuksen taululla, vaihdettiin seuraavan kaa papereita ja luettiin ja tarkistettiin ja kommentoitiin. Aihe on ollu koko kaks kuukautta the America Dream. Vaik toi kuulostaa tosi tylsältä nii mä tykkään silti englannista ja se opettaja on ihan mahtava! Dr.Perry. Joku ehk 60 vuotias harmaa puolikalju mies, mut se on ihan paras!

After school
Ennen mul oli treenit, mut nyt yleensä juoksen suoraan koulubussiin.

-Leila

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti